Boontjes 1968

1

In 1988 startte uitgeverij Houtekiet een ambitieus project: de uitgave - in achttien banden - van alle 'Boontjes' die Boon in de loop van bijna twintig jaar, van 1959-1978, vrijwel dagelijks publiceerde in het Gentse socialistische dagblad Vooruit. In 2003, na het verschijnen van acht delen, zette Houtekiet de uitgave stop. Belangrijkste reden voor dit besluit vormde het nagenoeg wegvallen van de subsidie van het Vlaams Fonds voor de Letteren.

Nu - ruim tien jaar later - blaast het Louis Paul Boon Genootschap het project nieuw leven in. In de komende tien jaren wil het de tien resterende delen het licht laten zien. Daarbij is ervoor gekozen de uiterlijke vormgeving van de boeken overeen te laten komen met de eerder door Houtekiet op de markt gebrachte delen. De inhoud van de boeken is daarentegen op enkele punten gewijzigd, in de hoop dat de lezers daarmee zijn gediend.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
30
Laatste editie
17 december 2014
Uitgeverij
Roelants v/h de Oude Mol en Stichting Isengrimus
ISBN
9789081580526
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic