Borgerokko maffia

Borgerokko maffia

5
Gelezen 7 Aan het lezen 2 Wil ik lezen 9 Favoriet 0 Recensies 1
Thrillers & Spanning Artikelen 1 Lijsten 1 Spots 1   Topics 0

In Nederland kent iedereen de Mocro maffia, een criminele zooi van Noord-Afrikaanse komaf die er al jaren de misdaadkronieken vult met extreem en ongecontroleerd geweld. Dit rauw en voorts niet al te snugger straattuig stootte in de georganiseerde misdaad op door mee de hand te leggen op de internationale drugshandel, die achter de façades van de Nederlandse coffeeshops en het Nederlandse gedoogbeleid woekert. In Amsterdam, Rotterdam, Breda en Tilburg wordt de Mocro maffia nu rijk en vet van hasj, cocaïne en heroïne en etaleert er, druipend van agressieve arrogantie, zijn voorkeur voor dure Moncler-jasjes, parka's van Canadian Goose, Gucci-schoudertasjes, Porsches Cayenne en Audi's RS6.

Maar zoals het druppelt in Brussel als het regent in Parijs, zo haken ook Amsterdam en Antwerpen in elkaar. De Vlaamse stad aan de Schelde is belangrijk voor de ruige Mocro maffia in Nederland. Ze gebruikt de haven van Antwerpen immers om haar partijen drugs uit Zuid-Amerika en Afrika binnen te trekken. En voor die Belgische activiteiten heeft ze in Borgerhout zelfs een heus filiaal opgericht, bemand door lokale Marokkaanse families: vaders en zonen, ooms en neven, zelfs moeders en dochters. Die begonnen allemaal in dienst van, als 'uithalers' die op verzoek van de Nederlandse drugsbazen, meestal voor een habbekrats, de ladingen drugs uit de containers pikken. Maar ondertussen rijden de drugscriminelen in Borgerhout steeds vaker voor zichzelf en is het vroegere Borgerokko nu Coke City geworden, een internationaal gangsterhol, een draaischijf van waaruit drugs over Europa worden verspreid en misdaadgeld naar Marokkaanse steden als Tanger en Nador stroomt.

Genre
Thrillers & Spanning , True crime
Uitgeverij
Horizon
Laatste editie
19 april 2017
ISBN
9789492159984 , 9789492159991 , 9789492958600
+Boekinformatie wijzigen
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Bestel dit boek bij Libris.nl Bestel het boek vanaf € 19,99 Bestel het e-book € 9,99
E-book prijsvergelijker

Artikelen over Borgerokko maffia

Welk True Crime boek is geschikt voor mij?
28 augustus 2018 9 reacties
  Meer artikelen

Door lezers

Thriller Club / Thrillers april 2017
01 april 2017 6 reacties
  Meer artikelen
Advertentie

Hebban recensie

    Nathalie B1 Hebban Recensent

True crime in eigen land

door Nathalie B1 op 12-03-2018

Raf Sauviller is onderzoeksjournalist en werkt voor het Vlaamse tijdschrift Humo. Hij is gespecialiseerd in het misdaadmilieu en publiceerde er eerder artikels en onder andere de boeken Zwarte diamant (2014) en Maffia (2016) over.

In 2017 kwam Borgerokko Maffia uit van zijn hand, een boek waarin hij betoogt dat terwijl de ‘mocro maffia’ in Amsterdam de drugshandel in handen heeft, zij ook hun...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook