Boudewijn

0

1935. Boudewijn is amper vijf jaar oud als zijn moeder, koningin Astrid, om het leven komt bij een tragisch auto-ongeval.
1940. Boudewijn is nog geen tien jaar als de Tweede Wereldoorlog uitbreekt, die later aanleiding zou geven tot de netelige Koningskwestie.
1950. Boudewijn moet nog twintig worden als de gebeurtenissen hem ertoe dwingen om zijn vader op te volgen als de vijfde koning der Belgen.
1960. Boudewijn is net dertig als hij in het huwelijk treedt met Fabiola de Mora y Aragon. Zal hij altijd de trieste koning blijven?
Boudewijn is een van de langstregerende vorsten uit de Belgische geschiedenis: hij zou ruim veertig jaar koning blijven. Zijn bewind werd gekenmerkt door heel uiteenlopende voorvallen: van de onafhankelijkheid van Congo tot de ondertekening van de abortuswet. Boudewijn, die tegelijk heel terughoudend en bijzonder aanwezig was, heeft op al die gebeurtenissen zijn stempel gedrukt.
Toen hij in de zomer van 1993 overleed, was het hele land in diepe rouw. Alsof België plots ontdekte welke band het had met de vorst...
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
119
Laatste editie
11 juli 2008
Uitgeverij
Van Halewyck
ISBN
9789056178673
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic