Brains

16

Artikelen 1 Lijsten 2 Spots 1

Jan Peter Molenaar, alias Brains, is een zeventienjarige bendeleider die met zijn jeugdbende de stad IJsselmonde terroriseert. Brains, wiens schedel een griezelig nauwkeurige tatoeage draagt van de hersens die eronder moeten liggen, wil de grootste crimineel van Nederland worden. Om die ambities waar te maken oefent hij in alle onderdelen van de zware misdaad: drugshandel, prostitutie, afpersing en moord op bestelling.

Als een nieuw bendelid bij zin initiatie een gruwelijke dood sterft, waarbij de gepensioneerde veehouder Rein Beelen ongewild betrokkenraakt, komt de bende in een stroomversnelling. Brains vindt inspecteur Ben van Arkel op zijn weg naar de criminele top, maar van Arkel ondervindt onverwachte tegenstand als hij de bende op wil rollen. Hij krijgt hulp van Lynn Vos, een jonge lerares aan de Kunstacademie, die haar tien jaar jongere broer Robin uit de klauwen van Brains wil houden.

Verschenen in
Serie
Ben van Arkel (5)
Genre
Thrillers & Spanning
Laatste editie
31 mei 2011
Uitgeverij
R.L.Bezemer - de Rode Kamer
ISBN
9789070282981 , 9789491259272


Artikelen over Brains

  Meer artikelen


Door lezers

Thriller Club / Ben van Arkel – Jacob Vis
09 juli 2017 15 reacties
  Meer artikelen
Advertentie

Hebban recensie

Een boek om niet gauw te vergeten

door Ine Jacet op 29-06-2004

Brains van Jacob Vis werd in 2002 genomineerd voor de Gouden Strop. Volkomen terecht vind ik. Een jeugdbende terroriseert IJsselmonde, de aanvoerder heet Brains. Hij is een psychopaat die jongeren die niet deugen of zwak in hun schoenen staan aan zich weet te binden. Bij een inwijdingsritueel overlijdt één van hen. Dit is het begin van een verontrustend verhaal dat schokkend is, maar ook...

Lezersrecensies (3)

Niet alleen de titel doet Amerikaans aan...

door: Sander Verheijen 1 like
Brains is de bijnaam van de 17-jarige leider van een jeugdige misdaadorganisatie in IJsselmonde en tevens de titel van de vijfde Ben van Arkel roman van Vis. Wanneer door een ongelukkige samenloop van onstandigheden een bendelid tijdens zijn ontgroening overlijdt, wordt IJsselmonde opgeschrikt door...

door: Esther van den Brink-97 1 like
Bijna on-Nederlands zo spannend, en ook vrij hard. Toch blijft de "Hollandse" touch aanwezig...

door: Jacqueline-4202 1 like
Dit boek is erg goed geschreven en leest als een trein. Ik had het heel snel uitgelezen. Het is heel erg spannend, en verveelt geen seconde. De personages zijn heel goed uitgewerkt en de verhaallijnen lopen naadloos en perfect in elkaar over.

Ook de achtergrond en het verleden van de bendeleden en...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic