Brandmerk

3

Op de troosteloze begrafenis van een oude politiecollega is Martin Olsson de enige aanwezige. Plotseling ontstaat er grote opwinding als de dragers de kist laten vallen. Er blijken twee lijken in te liggen. De onverwachte tweede man is de roemruchte investeerder en beurshaai Lars Wallen. Zo te zien heeft hij zichzelf opgehangen. Maar dit lijkt weinig verenigbaar met de tomeloze ambitie van de man.
Het onderzoek dat Olsson instelt, heeft gevolgen voor de Zweedse beurskoersen.

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
Döderens Märke
Serie
Martin Olsson (5)
Genre
Thrillers & Spanning
Vertaald door
A. Ruighaver
Laatste editie
09 juli 2005
Uitgeverij
A.W. Bruna Uitgevers B.V.
ISBN
9789056721060
Advertentie

Hebban recensie

Gepensioneerde speurder

door Ine Jacet op 30-07-2005

In Brandmerk van Willy Josefsson ontmoeten we Martin Olsson. Hij is ex- politieman, met pensioen en gaat naar de begrafenis van een oud-collega. Een drager heeft de kist niet goed vast, hij schiet open en bevat twee lijken. Opschudding alom als blijkt dat dit ook nog eens een keer een beroemdheid is uit de IT-wereld. Olsson raakt ongewild betrokken bij het onderzoek.

Martin Olsson is een ietwat...

Lezersrecensies (1)

door: Guido Huisintveld 1 like
Brandmerk is in 2000 door Willy Josefsson geschreven en is nu pas in 2005 vertaald, in navolging van In deze donkere dagen. Ik begrijp van een Duitse internetsite dat dit deel 4 en 5 is uit een serie met Martin Olsson als hoofdfiguur. Hierna heeft Josefsson in 2002 nog een thriller buiten deze...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic