Brandpunt

0

In het najaar van 1960 werd de actualiteitenrubriek Brandpunt voor het eerst uitgezonden. In 1996 verdween het programma in de samenwerking tussen drie omroepen in Netwerk, maar binnenkort keert de naam terug op het scherm. Reden voor Richard Schoonhoven, jarenlang hoofdredacteur van Brandpunt, om terug te blikken op dit legendarische nieuwsprogramma.
?Dit was Brandpunt, goedenavond?. Met deze woorden sloten Ad Langebent, Aad van den Heuvel en Frits van der Poel jarenlang de uitzending af van KRO?s Brandpunt. Het programma, dat aangeraakt was door de vernieuwingsdrift in de samenleving, kwam bij herhaling in botsing met alles wat zich als autoriteit beschouwde. De verslaggevers overvielen volk en vaderland met het zogenaamde ?harde interview? en brachten als eerste nieuwsprogramma revoluties, opstanden, menselijke ellende en oorlogen in beeld.
Over de auteur(s):
Richard Schoonhoven, oud-directeur van de KRO en in de jaren zestig en zeventig hoofdredacteur van Brandpunt, heeft voor dit boek geput uit zijn eigen herinneringen en maakte daarnaast gebruik van eigentijdse publicaties en waardeoordelen over de rubriek.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
135
Laatste editie
07 september 2010
Uitgeverij
Boom
ISBN
9789461051165
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic