Breek het partijkartel!

2
Gelezen 2 Aan het lezen 0 Wil ik lezen 1 Favoriet 1 Recensies 1
Non-fictie   Topics 0
Het democratische systeem verkeert in bijna alle westerse landen in crisis. De gevestigde partijen zijn hun feeling met het electoraat verloren; anti-establishment bewegingen komen op; het wederzijdse wantrouwen groeit en de onvrede wordt niet kleiner maar groter.

In Breek het partijkartel! betoogt filosoof en politicus Thierry Baudet dat het negentiende-eeuwse bestuursmodel dat we nog altijd in hoofdlijnen hebben, een structuurprobleem kent: kartelvorming. De politieke elites zien het niet, omdat ze er middenin zitten. Maar de kiezer haakt af. Referenda vormen een unieke en noodzakelijke aanvulling op het systeem - niet om de representatieve democratie af te schaffen, maar om haar te corrigeren waar zij niet representatief meer is.
Genre
Non-fictie
Aantal pagina’s
175
Uitgeverij
Prometheus, Uitgeverij
Laatste editie
17 januari 2017
ISBN
9789044633689
+
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie E-book prijsvergelijker
Advertentie

Lezersrecensies (1)

Breek het partijkartel!

door: HarmGrande 1 like
Het lezen van dit boek is een verademing voor iedereen die ook van mening is dat de democratie die wij hier in Nederland kennen schromelijk tekort schiet. Dit is de reden dat Thierry Baudet het zelfs geen democratie meer noemt, maar eerder een "electieve aristocratie". In dit boek legt Baudet...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook