Bruce en ik

2

65 is hij inmiddels, maar 40 jaar na zijn doorbraakalbum Born to Run lijkt Bruce Springsteen gretiger en relevanter dan hij ooit is geweest. Springsteen is uitgegroeid tot de vader van de Amerikaanse popmuziek. Zijn optredens, legendarisch vanwege de intensiteit en de lengte ervan, trekken tienduizenden fans.

Veel van de vijfentwintig auteurs van Bruce en ik zijn zulke fans. Ze zijn schrijver, muzikant, of journalist. Maar wat hen verbindt is hun liefde voor de man die zingt over de Amerikaanse droom en realiteit. Over mannen die over eindeloze wegen rijden, over adolescenten die weg willen van hier, over mensen die het net redden, of net niet. De liefde voor Bruce Springsteen is een andere dan die voor veel andere popartiesten. Een dieper gevoelde, persoonlijker ervaren, en vaak ook een langere lopende. Wat die relatie precies inhoudt, dat leggen de vijfentwintig prominente fans zelf uit, in zeer persoonlijke verhalen. Over wat muziek, en die van Springsteen in het bijzonder, kan betekenen in een mensenleven.

Bruce en ik is een veelzijdige, kleurrijke ode aan een zanger, aan waar hij voor staat, en aan de kracht van muziek. Met odes van onder anderen Cécile Koekkoek, Art Rooijakkers, Kluun, Erik van Bruggen, Rob Waumans, Robert Neugarten, Peter Zantingh en Leon Verdonschot.

Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Laatste editie
14 mei 2015
Uitgeverij
Schuyt & Co Brandt
ISBN
9789492037145

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 7,50
Bestel het boek bij Blz. vanaf 7,50
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Lezersrecensies (1)

Feest der herkenning

door: Pleun Schuijt 1 like
Allemaal fans schrijven over "hun" Bruce. Herkenbaar (al reis ik hem niet achterna), zo herkenbaar. En altijd fijn om te lezen dat er meer mensen zijn die denken dat Bruce tijdens een concert alleen voor mij zingt. Ik kan niet wachten tot Bruce in juni weer alleen voor mij komt zingen op Het...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic