Bruidstranen

2

Wat de Heinekenontvoerders zijn voor ons, waren de Kray Twins voor Engeland, met dit verschil dat Ronnie Kray (1933-1995) en Reggie Kray (1933-2000) létterlijk bloedgabbers waren. Op dezelfde dag kwamen ze uit de buik van dezelfde moeder en ook in de decennia daarna bleef de tweeling onafscheidelijk. Met het bloed van hun tegenstanders omkaderden de Kray Twins, het vrolijke Londen van de Swinging Sixties.
Ronnie, die op jongens viel, was de psychopaat van de twee. Reggie speelde met verve de rol van charmeur. Zo had hij acht jaar een relatie met de jonge, beeldschone en totaal onschuldige Frances Shea, met wie hij zelfs in het huwelijksbootje stapte. Een bootje dat een allesbehalve behouden vaart had; ondanks de glitter & glamour die haar omringden werd het leven voor Frances Kray een hel.
Bruidstranen vertelt het aangrijpende verhaal van een meisje dat heen en weer werd geslingerd tussen gangsterlief en gangsterleed. Een meisje dat verloren was vanaf het moment dat een van Engelands grootste criminelen haar 'kidnapte'. Frances Kray, in stilte lijdend in een milieu waar conflicten met vuistslagen en vuurwapens werden beslecht, stierf uiteindelijk een zelfgekozen dood.
Na twee intens traumatische huwelijksjaren eindigde Frances' huwelijk abrupt. Ze verlangde wanhopig naar vrijheid, iets dat ze in haar huwelijk met Reggie voor geen halve inch had. Om los te raken van de Britse boef, die haar als zijn persoonlijk eigendom beschouwde, zocht ze uiteindelijk haar toevlucht tot een overdosis pillen. Frances Shea wilde geen dag langer Frances Kray zijn.
Bruidstranen vertelt voor het eerst het tragische verhaal van het meisje dat op het verkeerde moment - de bruiloft van gangster Reggie Kray - op de verkeerde plek was. Naast hem, op het altaar.
Onderzoeksjournaliste Jacky Hyams schrijft ruim twintig jaar voor kranten en tijdschriften. Daarnaast geeft ze gastcolleges media en print aan de universiteit van Westminster, Londen. Haar boek over Frances Kray werd een instant bestseller in de UK
Verschenen in
Genre
Thrillers & Spanning , True crime
Aantal pagina’s
288
Laatste editie
25 januari 2017
Uitgeverij
Just Publishers
ISBN
9789089755711

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 20,00
Bestel het boek bij Blz. vanaf 20,00
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic