Bungelen in het niets

2

Lijsten 1
Na de dood van haar vader Sybolt gaat kunsthistorica Hester Kooyman met haar moeder Lies, een orthodox gelovige vrouw, naar Terschelling. Daar moeten ze Linquenda leeghalen, het zomerhuisje van de familie in de duinen bij West aan Zee. Beide vrouwen zijn van plan er een goede tijd van te maken op het eiland. Maar de persoonlijke herinneringen aan Sybolt, de uiteenlopende karakters van moeder en dochter en Hesters intense verlangen naar de journaliste Merel, een vrouw die ze op de veerboot tegenkomt, zorgen ervoor dat de goede bedoelingen al snel mislukken.
Het boek gaat over eenzame zielen die hunkeren naar begrip. Naar liefde en geborgenheid. De geheimen die de beide vrouwenlevens beheersen en het patroon van normen en waarden waarin ze elk op eigen manier verstrikt zijn geraakt, maken het echter vrijwel onmogelijk om tot het hart van de ander door te dringen.
Willem Jongsma (55) studeerde in 1997 af in Cultuurwetenschappen aan de Open universiteit, op het werk van de schilder Abraham Bloemaert. Hij begon zijn schrijversleven als columnist. In 2008 verscheen van hem de verhalenbundel Zondagskind. Met Bungelen in het niets maakt hij zijn debuut als romanschrijver.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
290
Laatste editie
19 juni 2015
Uitgeverij
Uitgeverij Elikser B.V.
ISBN
9789089547651

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 18,95
Bestel het boek bij Blz. vanaf 18,95
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Lezersrecensies (1)

Krachtig debuut

door: Sandra Hutchison 1 like
Na het overlijden van haar vader gaat Hester samen met haar moeder Lies terug naar Terschelling om daar samen alle spullen, die nog in hun vakantiehuisje staan, uit te zoeken. Het Waddeneiland was een plek waar ze altijd graag samen met haar vader vertoefde. Met haar zwaar-gelovige moeder heeft...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic