Burgemeesters

1

Je hebt burgemeesters in alle kleuren en maten. Burgemeesters met nationale roem, zoals Herman De Croo (Brakel). Moderne managers van grote steden, zoals Bart Somers (Mechelen), of burgervaders van dorpspolitiek, zoals Walter Ghekiere (Moorslede). Burgemeesters op de landsgrens, zoals Jan Van Leuven (Baarle-Hertog), en op de taalgrens, zoals Philippe Moureaux (Molenbeek). Burgemeesters die ongevraagd veel in beeld kwamen, zoals Peter Vanvelthoven (Lommel) na het busongeluk en Ilse Uyttersprot (Aalst) na het torenavontuur. Je hebt er hele jonge, zoals Kris Colsoul (was pas 28, Landen), en onverslijtbare zoals Marcel Belgrado (+80, Meise). En er zijn er gelukkig ook van de vrouwelijke kunne, zoals Ingrid Pira (Mortsel) en Godelieve Devos (Kortenaken).
Al deze burgemeesters vertellen in dit boek openhartig over hun aloude stiel, over kicken op macht en houden van mensen, over straatcriminaliteit en dorpsroddels, over verantwoordelijkheid en verkiezingen.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
400
Laatste editie
31 augustus 2012
Uitgeverij
Borgerhoff & Lamberigts
ISBN
9789089313010
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic