Burkina Faso Lr 11 11 11

0

Burkina Faso is één van de armste landen ter wereld. Honger en ellende bepaalden lang het imago van het land. Na de revolutionaire jaren tachtig koos Burkina Faso begin jaren negentig voor een meerpartijendemocratie. Ook de vrije markt werd omarmd. Dat heeft gewerkt. De politieke stabiliteit is groot. Afglijden naar een feitelijke eenpartijstaat blijft echter een reëel gevaar.

De economische groeicijfers stemmen al enige jaren tot een licht optimisme. Burkina Faso positioneert zich in West-Afrika als economisch kruispunt en als 'droge doorvoerhaven'. Grootste probleem is echter de hardnekkige, grootschalige armoede. De Burkinese bevolking is zeer mobiel. Voortdurend zijn mensen onderweg: van het platteland naar de stad en omgekeerd, van het ene ruale gebied naar het andere, rondtrekkend met hun vee, of pendelend tussen Burkina Faso en Ivoorkust. De uitgebreide familieverbanden vormen bij deze onzekere ondernemingen en hoogst sociaal vangnet.
Verschenen in
Genre
Reizen & Talen
Aantal pagina’s
74
Laatste editie
15 juli 2002
Uitgeverij
KIT Publishers
ISBN
9789068323924

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic