Burundi

0

Burundi komt uit een heel diep dal. Ruim tien jaar burgeroorlog leidde tot honderdduizenden slachtoffers, meer dan een miljoen vluchtelingen, een geru erde economie en infrastructuur en een verziekte verstandhouding tussen de verschillende bevolkingsgroepen. Voorzichtig krabbelt het land weer op, met steun van de internationale gemeenschap. Het is nu tijd de te problemen aan te pakken: de strijd tegen de armoede, waar een groot deel van de bevolking na jaren oorlog in terecht is gekomen. De vrede in Burundi kan alleen maar duurzaam zijn wanneer deze gebaseerd is op ontwikkeling waar de hele bevolking van profiteert. Pas dan kan het land ook de aanwezige economische, culturele en toeristische mogelijkheden ten volle benutten.
De Landenreeks is de betrouwbare bron van informatie over meer dan zestig landen in de wereld. De Landenreeks geeft een toegankelijk beeld van waar het in een land nu werkelijk om draait. Zonder in clich te vervallen, schetst de reeks het gewone en het bijzondere van een land, en legt ook het karakteristieke van zijn bevolking bloot. Grensverleggend en onmisbaar.
Verschenen in
Genre
Reizen & Talen
Aantal pagina’s
128
Laatste editie
16 februari 2007
Uitgeverij
Stichting LM Publishers
ISBN
9789068324303

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic