Byzantijnse geschiedenis in een notendop

0

Het Byzantijnse Rijk heeft meer dan elf eeuwen bestaan, van 330 tot 1453. Tot een halve eeuw geleden beweerden geleerden onterecht dat Byzantium of Constantinopel de minderwaardigste vorm van beschaving heeft voortgebracht. In werkelijkheid hebben de Byzantijnen echter een rijke historie gekend met veel pieken en dalen.
In De Byzantijnse geschiedenis in een notendop wordt duidelijk dat een groot deel van de bevolking geletterd was en enkele keizers befaamde geleerden waren. De kunst nam een zeer hoge vlucht en de literatuur werd naarstig beoefend.
Daar staat tegenover dat de keizers en de bevolking vaak in een bloeddorstige strijd om het geloof verwikkeld waren. Het is een wonder dat de stad het ondanks al die bedreigingen nog zo veel eeuwen heeft uitgehouden, totdat sultan Mehmed de Tweede Constantinopel in 1453 omdoopte tot Istanbul.
Hein L. van Dolen heeft een groot aantal vertalingen en boeken over de Oudheid op zijn naam staan. Hij schreef onder meer de bestseller De Griekse mythologie in een notendop en Romeinse sagen en verhalen in een notendop.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
155
Laatste editie
24 juni 2009
Uitgeverij
Bert Bakker
ISBN
9789035134300
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic