Café Noir

0

Naast een verhaal over de liefde en vriendschap tussen Esther, Thomas en Jason is Café Noir een roman over de betekenis van de meest mystieke verbinding die wij kennen; de verbinding met onze levensbestemming. Café Noir gaat over het lot en de vrije keuze, over hoop, liefde en bezieling. Het gaat over het aangaan van het leven en het verlangen naar heelheid.

De levens van Esther Zuidema, Thomas Voortman en Jason de Ridder zijn intens met elkaar vervlochten. Esther en Thomas zijn een verliefd stelletje, Thomas en Jason oude boezemvrienden vanaf de lagere school. Ze ontmoeten elkaar vaak in Café Noir, een leuk ontbijtcafé in Utrecht. Esther en Jason mogen elkaar niet zo. Hun relatie is voornamelijk een gedogen van elkaar vanuit een wederzijds belang: Hun liefde en vriendschap voor Thomas.

Ieder van hen leeft in zijn eigen wereld. Esther als betrokken journaliste, Thomas als kunstzinnig fotograaf en Jason als carrière gerichte plastisch chirurg. Aan de buitenkant zijn hen levens heel verschillend, met voor ieder eigen idealen en verlangens. In de diepte zijn zij echter allen op hun levensweg onderweg naar een zelfde doel van vervulling. Esther strijdt voor gelijkwaardigheid voor alle vrouwen op de wereld. Hiertoe is ze bereid ver te gaan. Zo ver dat ze zelfs haar eigen leven en veiligheid daarvoor in gevaar durft te brengen. Jason denkt maar aan een ding. Scoren en de beste zijn. Dat is nodig ook. Anders haakt hij af in de carrière - strijd tot succesvol plastisch chirurg. Thomas gaat helemaal op in zijn spirituele belevenissen en de vernietiging van het ego. Aanvankelijk zweeft hij hierdoor rond op een roze wolk. Later valt hij echter diep in de donkere nacht van de ziel. Thomas raakt in de war en verstrikt zichzelf met beknellende denkbeelden. Vanuit wanhoop besluit hij tot een fatale oplossing met dramatische gevolgen voor ieder van hen. Hun levensloop krijgt een wending die niemand ooit had kunnen bedenken....

Richard Hoofs (1965) werkt als huisarts en acupuncturist. Hij schreef eerder diverse succesvolle medische zelfhulpboeken zoals 'Nieuwe Geneeskunde' en 'Cirkel van Leven'. In zijn eerste roman heeft hij zich laten inspireren door deels autobiografische gebeurtenissen en door zijn ervaringen als arts.
Verschenen in
Genre
Religie & Spiritualiteit
Aantal pagina’s
224
Laatste editie
07 juli 2015
Uitgeverij
Frontier Publishing
ISBN
9789078070764

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 15,00
Bestel het boek bij Blz. vanaf 15,00
bestellen
bestellen
bestellen
bestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic