Canada Drive

1

* Hoe is Canada erin geslaagd om zich via immigratie economisch te versterken zonder zijn maatschappij sociaal te ontwrichten?
*
Rode draad van de reis: hoe is het mogelijk dat in dit land zoveel verschillende culturen, godsdiensten, talen en levensstijlen vreedzaam samengaan?
Samen met zijn dochter Helena doorkruiste Jan Lamers Canada van Oost naar West gedurende 100 dagen. Tijdens zijn reis stelde hij vast dat de bevolking en de culturen van dit prachtige land zowaar nog gevarieerder zijn dan het landschap. Via gesprekken met honderden Canadezen en tientallen interviews met bevoorrechtte getuigen zocht hij een antwoord op de vraag waarom er in dit immigratieland bij uitstek geen onderscheid bestaat tussen 'zij' en 'wij'.

Dit boek is een reisverhaal. Niet over bezienswaardigheden, maar over mensen van alle kleuren, rassen, etnische origines en culturen. Dit reisverslag toont aan hoe verscheidenheid niet noodzakelijk leidt tot maatschappelijke ontwrichting. Integendeel, het illustreert hoe diversiteit kan bijdragen tot een gezondere en rijkere samenleving, die de bewoners met trots vervult en waarin het goed en veilig leven is.

Een reis met een boeiende en actuele rode draad in het overweldigende decor van de Trans-Canada Highway.
Verschenen in
Genre
Reizen & Talen , Literaire non-fictie
Aantal pagina’s
224
Laatste editie
14 oktober 2003
Uitgeverij
Lannoo Uitgeverij
ISBN
9789020952438

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic