Canon van de supply chain

, ,

0

Hoe verplaatsten de piramidebouwers stenen van 2.500 kilo zonder hulp van mechanische apparatuur? Hoe bevoorraadde Napoleon een leger van zeshonderdduizend man dat tienduizenden kilometers aflegde met alleen paard en wagen? Hoe zien moderne succesvolle productie- en distributieketens er tegenwoordig uit en welke risico’s zijn gemoeid met wereldwijde productie? Deze en andere vragen worden beantwoord in Canon van de supply chain.
De Romeinse netwerken met vestigingen en wegen lijken veel op de huidige supply chain-netwerken. Maar er zijn uiteraard enorme technologische ontwikkelingen geweest; vergelijk de kleitabletten vijfduizend jaar geleden met het online traceren van pakjes anno nu. Nog geen enkel managementboek gaat in op de geschiedenis van de supply chain. Deze canon behandelt de bepalende ontwikkelingen voor supply chain management door de eeuwen heen, aan de hand van cruciale personen, wereldmachten, organisaties en gebeurtenissen in de geschiedenis. De canonreeks is deels al verschenen in het maandblad Supply Chain Magazine, maar voor dit boek uitgebreid tot een compleet overzicht die de periode van 3300 voor Christus tot 2020 na Christus beslaat.
Het is verrassend om te kunnen constateren dat een wiskundig model uit het begin van de 18de eeuw de basis is van de huidige navigatiesystemen. Deze en andere voorbeelden uit de geschiedenis van de supply chain zijn een onmisbare inspiratiebron voor managers en andere beslissers in het bedrijfsleven om te komen tot de ontwikkeling van nieuwe technologieën en inzichten. De lezer die alleen in geschiedenis is geïnteresseerd, kan de mijlpalen in de supply chain vergelijken met die uit de reguliere historie en zal tot verrassend nieuwe ontdekkingen komen.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
104
Laatste editie
03 november 2009
Uitgeverij
Bohn Stafleu van Loghum
ISBN
9789031378456

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic