Canyoningen met Japie in de Rio Vero

0

Japie en zijn vader gaan vaak op vakantie naar de bergen van Spanje. Ze doen daar de leukste sport die er bestaat: canyoningen. Een canyon is een kloof in de bergen waar vaak veel water doorheen stroomt. In de meeste canyons heb je grote watervallen. Daarvan kan je afklimmen met een touw. En soms mag je in het water springen of van de rotsen glijden. Dit jaar gaat Japies vriendinnetje Vera ook mee op vakantie naar Spanje.

Een instructeur vertelt bij aankomst dat ze de volgende dag naar canyon Rio Vero gaan. Deze canyon komt volgens de oude Spaanse legendes 1 keer in de 100 jaar tot leven. De volgende dag is die 100 jaar precies voorbij. Een spannende dag volgt waarop de canyon Rio Vero inderdaad tot leven komt. Japie en Vera helpen de canyon door het redden van de dieren die in de canyon leven: de familie rode mier, mevrouw de eekhoorn en een kleine gier. Ze moeten dit wel geheim houden voor de volwassenen...

Japie beleeft regelmatig nieuwe avonturen in mooie canyons. Je kunt Japie volgen via Facebook: www.facebook.com/CanyoningenMetJapie.
Verschenen in
Genre
Kind & Jeugd
Aantal pagina’s
33
Laatste editie
19 augustus 2013
Uitgeverij
Brave New Books
ISBN
9789402105537
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic