Catalina

3

Op een stralend blauwe 'zonregendag' in San Sebastián wordt Catalina geboren, het zesde en laatste kind van Maria Pérez de Erauso. Als kind al is ze volkomen idolaat van haar oudere broer Miguel. Als hij naar de zilvermijnen van Potosí in de Nieuwe Wereld is vertrokken, wil ze nog maar één ding: hem daar vinden! Bezeten door deze gedachte neemt Catalina later een rigoureus besluit: ze vlucht uit het klooster, knipt haar haren af, hult zich in jongenskleding en kiest een andere naam, Francisco Loyola. Voortaan vecht, vrijt, rooft en moordt ze als een man, en trekt jarenlang met de arts Juan Bautista door Spanje en de Nieuwe Wereld.
In een voortdurend innerlijk conflict met zichzelf, komt het uiteindelijk tot een ontmoeting tussen Francisco-Catalina en Miguel.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
K. hubfeld-Bekker
Aantal pagina’s
284
Laatste editie
09 september 2006
Uitgeverij
A.W. Bruna Uitgevers B.V.
ISBN
9789056721947
Advertentie

Lezersrecensies (1)

historische roman die fictief aandoet

door: gretige lezer 1 like
Een roman gebaseerd op een historisch verhaal over een Baskische vrouw die voor een groot deel verkleed als man (en vechtend) door het leven ging. Het verhaal speelt zich af in de 17e eeuw. Catalina de Erauso schijnt echt bestaan te hebben, maar het geheel doet, mogelijk door de schrijfstijl,...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic