Centraal Station, spoorwegkathedraal

0

Antwerpen-Centraal: het toonbeeld van ultrafunctioneel station en mirakel van architectuur. De spoorwegkathedraal.
Stan Wagemans, dé specialist ter zake, schreef het ultieme boek over de Antwerpse ‘Middenstatie’. In 300 wonderbaarlijke pagina’s wordt de historie van de Spoorwegen en het Centraal Station in het bijzonder uit de doeken gedaan. Ken je het verhaal van de tijger die uit de Zoo ontsnapte, via de statie? Weet je hoe angstaanjagend nabij de sloop van Antwerpen-Centraal was? Dat het stationsgebouw van Antwerpen-Dam ooit in z’n geheel werd verplaatst? Van de IJzeren Rijn tot de fonkelnieuwe noord-zuidverbinding, van Leopold II tot Mieke Vogels en Jean-Luc Dehaene, van de vergeten beroepen van het spoor tot de futuristische ‘tweede ingang’ van het Centraal Station aan het Kievitplein: in dit boek wordt Antwerpen-Centraal belicht vanuit verrassende invalshoeken.
De honderden anekdotes en meer dan 500 foto’s, kaarten en andere documenten (waarvan vele nooit eerder werden gepubliceerd) zijn afkomstig uit de unieke archieven van de auteur, van enkele collega’s-specialisten en van de NMBS. Zij brengen de romantiek van het spoor en het Antwerpen van toen en nu tot leven.

Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
311
Laatste editie
07 november 2011
Uitgeverij
Davidsfonds
ISBN
9789058268488
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic