CHAMPAGNE

3

* Met heel wat informatie over de Champagnestreek, de producenten en de verschillende smaken
*
Na Whisky het tweede boek in deze glasheldere drankenreeks
Iedereen kent champagne als de godendrank bij uitstek. Niet iedereen kent echter de unieke oorsprong, de rijke tradities en de grote deskundigheid en zorg die aan de basis liggen van deze elegante en stijlvolle mousserende wijn. In dit boek wordt het gebied van herkomst van deze drank, de Champagnestreek, uitgebreid beschreven. De geologische bijzonderheden, het voor wijnbouw rauwe klimaat, de nobele druivenrassen en de aspecten van de méthode champenoise worden volledig uit de doeken gedaan.
Champagne leert u bovendien nog meer van deze godendrank te genieten. Aan de hand van dit boek kunt u immers naar uw hart en uw smaak de juiste champagne kiezen. Van een groot aantal producenten (de bekende grote huizen, maar ook enkele vooraanstaande récoltants-manipulants) werd immers een profiel opgenomen, inclusief een beschrijving van hun huisstijl. Elke producent streeft namelijk naar een eigen, herkenbare stijl en champagnesmaak.
Met dit boek in de hand kunt u ook de Champagnestreek gaan verkennen. Het geeft tips in verband met de mooiste plekjes, de beste wijnbouwgemeenten, de befaamde huizen, de leukste hotels en de lekkerste restaurants.
Tenslotte bevat het boek ook een uitgebreide verklarende woordenlijst, functionele geografische kaarten, heel veel kleurenfoto's en de nodige champagne-etiketten.
Verschenen in
Genre
Culinair
Aantal pagina’s
96
Laatste editie
08 oktober 1999
Uitgeverij
Lannoo Uitgeverij
ISBN
9789020938210 , 9789082670509 , 9789082670516

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 85,00
Bestel het boek bij Blz. vanaf 85,00
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic