Churchill

1

Eerste Nederlandstalige biografie van Winston Churchill Na de historische oorlogsbiografieën Patton en Eisenhower wijdt Ingrid Baraitre opnieuw een levensbeschrijving aan een van de toonaangevendste en boeiendste hoofdpersonages van de 20ste eeuw: de Britse eerste minister tijdens de Tweede Wereldoorlog, Winston Churchill. In dit boek beschrijft Baraitre op indringende wijze de rol van een man die zoveel meer was dan een belangrijke politicus. Door zijn sterke persoonlijkheid ontpopte de veelzijdige Churchill zich al snel tot een wereldleider in oorlog en vrede. Als grootse redenaar en getalenteerd schrijver ontving hij in 1953 de Nobelprijs literatuur. Uitvoerig geïllustreerd met unieke beelden en belangrijke documenten uit het leven van Churchill
10 mei 1940. Duitsland valt Frankrijk, België en Nederland binnen. Diezelfde avond wordt in Groot-Brittannië de 66-jarige Winston Churchill benoemd tot eerste minister. Het begin van zijn 'tocht met het noodlot'. Baraitre beschrijft op indringende wijze de rol van een man die zoveel meer was dan een belangrijke politicus. Door zijn sterke persoonlijkheid ontpopte de veelzijdige Churchill zich al snel tot een wereldleider in oorlog en vrede. Als grootse redenaar en getalenteerd schrijver ontving hij in 1953 de Nobelprijs literatuur. Deze boeiende historische oorlogsbiografie is rijkelijk geïllustreerd met unieke beelden en belangrijke documenten uit het leven van Churchill.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
535
Laatste editie
19 mei 2009
Uitgeverij
Lannoo
ISBN
9789020984422
Advertentie

Lezersrecensies (1)

Churchill

door: louky 1 like
Gezien door een Vlaamse bril, maar wel met veel voor mij nieuwe info, terwijl ik heel veel over Churchill heb gelezen. Interessant - een biografie over deze bepaald niet gemakkelijke man!

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic