Cider voor arme mensen

20

Marta Wijk en Reinier Moorslag, ooit geliefden, gaan samen op vakantie na recente teleurstellingen in hun persoonlijk leven. Ze stranden echter door autopech in een Noord-Frans dorpje, waar de arme bevolking vergetelheid zoekt in een uit essenbladeren gebrouwen surrogaatcider. Tijdens het gedwongen verblijf geven Marta en Reinier zich in dat etmaal rekenschap van hun gevoelens voor elkaar, en van de gevolgen van hun verhouding.

Zoals het onweer dat in de zomerhitte elke dag komt opzetten en dan weer wegtrekt eens móét losbarsten, zo zullen Marta en Reinier de consequenties moeten aanvaarden van hun inzicht.

Hella S. Haasse: `Het emotionele klimaat waarin Marta en Reinier hun verhouding beleven is sterk beïnvloed door de politieke spanningen van de Koude Oorlog, het wederzijdse wantrouwen en de vooroordelen van die periode.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
15 april 2014
Uitgeverij
Querido's Uitgeverij BV, Em.
ISBN
9789021492360 , 9789041300188 , 9789069330198 , 9789021467672 , ...

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 16,50 Bestel het ebook bij Libris voor 7,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 16,50 Bestel het ebook bij Blz. voor 7,99
bestellen
bestellen
bestellen
Boeken.combestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersAdvertentie

Lezersrecensies (1)

Aardig 'tussendoortje'

door: Bert van Brakel 1 like
Deze novelle haalt geen moment het niveau van bijvoorbeeld 'Heren van de Thee' of 'Sleuteloog', maar is een aardige novelle om even tussendoor te lezen. Oorspronkelijk verschenen in 1960 heeft het boek een 'vooruitstevend' onderwerp, namelijk echtelijke ontrouw, en was Haasse haar tijd toch weer...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic