Cinderella

12

Artikelen 2 Lijsten 1

De zoon van een hoer opent een bordeel en wordt de pooier van zijn moeder. Welkom in de Cinderella, een familiebedrijf waarin hoeren heilig zijn en criminelen hun pik en pistool niet uit elkaar kunnen houden. In die wereld probeert een zoon zijn moeder te redden van het onherstelbare trauma van haar bestaan. Een poging waarbij hij niet alleen haar, maar ook zichzelf dreigt te verliezen. De confrontaties tussen moeder en zoon zijn ingebed in een panoramisch tableau van de onderwereld à la Flamande. Daarbij passeert een carnavalsstoet aan personages die stuk voor stuk uitblinken in onbeholpen tragiek.

Cinderella is een groots opgezette, in rauw en bloemrijk proza geschreven roman over het bestaan als bordeel en de onontkoombare band tussen moeder en kind.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
448
Laatste editie
24 september 2015
Uitgeverij
Atlas Contact
ISBN
9789025444648 , 9789025446444


Artikelen over Cinderella

  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 19,99 Bestel het ebook bij Libris voor 9,99
Bestel het boek bij Blz. vanaf 19,99 Bestel het ebook bij Blz. voor 9,99
bestellen
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Bestel dit ebook voor  €9,99 bij

bestellen

Of vind de goedkoopste ebookaanbiederAdvertentie

Hebban recensie

De rauwe werkelijkheid van Michael Bijnens’ Cinderella

door Susanne op 21-12-2015

Michael Bijnens (1990) maakte na zijn afstuderen aan de Brusselse toneelschool snel naam als theaterschrijver. Cinderella is zijn debuut als romanschrijver. Bijnens groeide zelf op als zoon van een Antwerpse prostituee en deze roman is dan ook deels autobiografisch.

Cinderella is een schelmenroman over een jongeman die samen met zijn moeder een bordeel besluit te gaan runnen. Hij wordt de pooier...


Lezersrecensies (1)

Rauw, (on)realistisch en karikaturaal debuut

door: Jan Koster 1 like
Michael Bijnens schrijft over een wereld die hij van binnenuit kent al was het maar door zijn moeder. Haar stiel: prostituee. Ondanks zijn jeugdige leeftijd, hij stamt uit 1990, heeft hij na zijn afstuderen aan de Brussel theaterschool al behoorlijk naam gemaakt als toneelauteur. Cinderella is zijn...