Claustrofobia

9

Tijdens het spitsuur in Londen wordt een overvolle metro gekaapt en tot stilstand gebracht in een van de tunnels die het metrosysteem rijk is. Een groepje christelijke fundamentalisten dreigt de tunnel op te blazen, waardoor die onder water zal komen te staan; een soort massale doopplechtigheid. De machinist van de trein, George, lijdt ? ironisch genoeg voor een metrobestuurder ? aan een ernstige vorm van claustrofobie, en het gevoel ondergronds opgesloten te zitten drijft hem zowat tot waanzin. De kapers hebben een satellietverbinding aangelegd, waardoor honderdduizenden kijkers verspreid over de hele wereld de kaping live kunnen volgen via de internationale nieuwszenders. De autoriteiten staan machteloos: met honderden gegijzelden is dit de grootste terroristische dreiging sinds 11 september. Als enkele uren later blijkt dat de kapers George? vrouw en kinderen ook betrokken hebben bij hun zieke plan ontstaat een explosieve situatie?

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
Baptism
Genre
Thrillers & Spanning
Vertaald door
Peter Barnaart
Laatste editie
09 oktober 2009
Uitgeverij
de Fontein
ISBN
9789026126543
Advertentie

Hebban recensie

    Jannelies Smit Hebban Recensent

Stuitend goed

door Jannelies Smit op 29-10-2009

Spitsuur in Londen. Treinmachinist George, die geen last heeft van zijn claustrofobie zolang de trein maar kan blijven rijden, heeft die ochtend een bijzonder akelig telefoontje gekregen. Een telefoontje dat hem dwingt mee te werken met de kapers van ‘zijn’ trein.
Al snel blijkt dat de kapers niet uit zijn op geld, maar dat hun motieven heel wat dieper liggen.
Max Kinnings heeft een verhaal...

Lezersrecensies (1)

Recensie Claustrofobia

door: Josje Frumau 1 like
Een erg goede thriller, die leest als een trein. De spanning wordt goed opgebouwd, waardoor het erg moeilijk is het boek weg te leggen. Dit boek behoort tot een van de beste thrillers die ik de afgelopen jaren gelezen heb.

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic