Clavis levensecht Blind

0

Het zit Wouter niet mee dit schooljaar. Dieter, zijn vriend, zit in een andere klas en ziet hem nog amper staan nu hij een oogje heeft laten vallen op Amélie. Met Kossler, zijn klassenleraar, valt niet te praten. En zijn moeder? Die is veel te vroeg bevallen en heeft alleen maar oog voor haar piepkleine baby. Gelukkig is er Djekke, een goedlachse zwarte jongen die voor ieder probleem wel een oplossing weet. En er zijn ook Joe en zijn vrienden. Oudere jongens die hem mee op sleep-touw nemen door de duinen en langs de zee. Maar dan vinden er in het dorp een paar verdachte branden plaats. Wouter heeft niets door en zonder het te beseffen wordt hij meegesleurd in een golf van racistisch geweld.
Een meeslepend verhaal over een jongen die houvast zoekt bij zijn vrienden, maar niet ziet dat vriendschap niet altijd met goede bedoelingen gesloten wordt.
Reacties over het eerder verschenen boek Sirocco:
De inhoud is dramatisch, maar zonder dat de auteur dat aspect overbenadrukt. De stijl is goed uitgebeend, de dubbele compositie met een mooi einde is knap. (De Standaard der Letteren)
Delava beschrijft op een prachtige, ingetogen manier de tragiek van de drie hoofdpersonen. De kracht van het boek zit in wat Delava hen juist niet laat zeggen. (Leesfeest)
Verschenen in
Genre
Kind & Jeugd , Young Adult
Laatste editie
30 april 2007
Uitgeverij
Uitgeverij Clavis B.V.B.A.
ISBN
9789044807158

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic