Club Brancuzzi

4

Spots 1
Club Brancuzzi bestaat uit gedichten die, naast hun afzonderlijke scenische kwaliteiten, een verhalend geheel vormen. Daarin maken we kennis met de verteller, de bevriende kunstenaar Claude, en hun beider vriendin Sybille. Voor het relaas van de verwachtingsvolle aanloop tot hun geplande bezoek aan Club Brancuzzi is de taal zo afgesteld dat er zowel registrerend verslag wordt gedaan als de nodige ruimte voor emotionele suggestie wordt gelaten. Een geladen, broeierige sfeer is het gevolg.

Maarten Buser (1991) studeerde Nederlandse taal en cultuur, en letterkunde. Hij schrijft voor verschillende media over poëzie, popmuziek en kunst. Gedichten van hem verschenen in onder meer Het Liegend Konijn, De Revisor en Liter. Club Brancuzzi is zijn debuutbundel.
Verschenen in
Genre
Poëzie
Aantal pagina’s
64
Laatste editie
15 januari 2016
Uitgeverij
Uitgeverij Koppernik BV
ISBN
9789492313102


Door lezers

Literatuur Club / Wereldpoëziedag: waar te beginnen?
21 maart 2018 37 reacties
  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 15,00
Bestel het boek bij Blz. vanaf 15,00
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Lezersrecensies (2)

Three is a crowd

door: André van Dijk 1 like
Club Brancuzzi is het debuut van de jonge dichter Maarten Buser. Een bundel vol verwachting: drie tot elkaar veroordeelde hoofdpersonen voeren een meeslepend toneelstukje op. Wie krijgt wie is de vraag, terwijl de dichter zijn woorden hoopvol laat schuifelen op de dansvloer van de liefde. In een...

Feestje vol taalvondsten

door: Kaj Peters 1 like
Maarten Buser laat zien dat debuteren niet hoeft samen te gaan met pretentieuze zwaarwichtigheid of egotrippend jezelf tot belangrijkste onderwerp te maken. Het zijn de speels geconstrueerde taalvondsten van een jonge vakman die een herkenbare situatie, avondje uit in een club, vertaalt naar een...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic