Coachen vanuit een veelzijdig perspectief

0

Coaching is het proces waarbij mensen en teams geholpen worden op de toppen van hun kunnen te presteren. Van oudsher is coaching gericht geweest op het bereiken van verbeteringen met betrekking tot specifieke gedragsprestaties. De huidige vormen van coaching bieden mensen ondersteuning op een aantal verschillende niveaus: op het niveau van gedrag, bekwaamheden, overtuigingen, waarden, identiteit en zelfs op spiritueel niveau. Deze nieuwe en meer omvattende vormen van coaching kunnen we ?Coaching met een hoofdletter C? noemen. De Coach met een hoofdletter C gidst mensen bij het verkennen van en leren over nieuwe omgevingen, draagt zorg voor veiligheid en ondersteuning, coacht mensen om specifieke gedragscompetenties te verbeteren, onderwijst hen nieuwe cognitieve bekwaamheden, treedt op als mentor bij het onderzoeken en versterken van bekrachtigende overtuigingen en waarden, is een sponsor voor groei op identiteitsniveau en fungeert als een ?awakener? bij het activeren van het bewustzijn van mensen omtrent het grotere systeem of ?veld?.
Dit boek beschrijft de soorten contexten en situaties waarin de Coach met een hoofdletter C zich op een van deze rollen ? zorgdrager, gids, coach, onderwijzer, mentor, sponsor, awakener ? dient te concentreren en verschaft voor elk van deze rollen een specifieke gereedschapsset, zodat aan het gehele scala van activiteiten van de ?Coach met een hoofdletter C? vorm kan worden gegeven.
Verschenen in
Genre
Gezondheid & Psychologie
Aantal pagina’s
382
Laatste editie
10 december 2014
Uitgeverij
Stichting GVMedia
ISBN
9789055992423

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 29,95
Bestel het boek bij Blz. vanaf 29,95
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic