Coke en gladiolen

3

Brigadier André de Jong en zijn rechterhand Ronnie Diepeveen van de Utrechtse Narcoticabrigade krijgen te maken met een forse drugssmokkel. Via bloementransporten van Aalsmeer naar het Franse Lyon loopt een professioneel opgezette cokelijn met Utrecht als tussenstation. De Jong en Diepeveen stuiten bij hun onderzoek op koelbloedige moorden en zompige zaken die hun het werken bemoeilijken. Ook de samenwerking met de Franse politie loopt niet soepel en stuit op vooroordelen.
Andre de Jong is een rasspeurder. Hij werkt hard, hoewel je het beter ploeteren zou kunnen noemen. Hij analyseert goed, is mild ironisch over zichzelf en zijn werk en laat zich door vrouwen makkelijk van de wijs brengen. Maar hij is vooral kwetsbaar. Hij heeft een minder begaafde zoon en door zijn werkdrift is zijn huwelijk gestrand. Deze teleurstellingen heeft hij niet kunnen verwerken.
Hij is een Utrechtenaar in hart en nieren en kent alle ins en outs. Dat heeft zijn voordelen als het onderzoek vooralsnog begint in deze stad. Maar al spoedig verplaatst zijn werkterrein zich naar de Franse Ardeche.
Coke, corruptie en keiharde criminaliteit zetten de toon in dit spannende politierelaas.
Will Jansen maakt met deze spannende politieroman zijn thrillerdebuut.

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
Coke en gladiolen
Laatste editie
31 mei 2002
Uitgeverij
Uitgeverij Ellessy
ISBN
9789070282943

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 13,75
Bestel het boek bij Blz. vanaf 13,75
bestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Hebban recensie

Nauwelijks spannend te noemen

door Marco Books op 01-07-2003

Will Jansen, een voormalig eigenaar van twee cafés in Utrecht en journalist bij Elsevier schreef zijn thrillerdebuut over een smokkelbende. Een vervoerder van gladiolen blijkt volgens de Franse politie ook cocaïne en heroïne te vervoeren. Dit is de kans om een drugslijn op te rollen. De spin in het web blijkt de in Utrecht woonachtige René Bourlioz te zijn. Voor de Franse politie betekent dit...

Lezersrecensies (1)

door: Brigitte Stadhouders-2440 1 like
Dit is nu eens echt een eigentijds boek. In moderne en duidelijke taal geschreven. Het boek geeft een sympathiek beeld van de 41-jarige brigadier bij de narcoticabrigade André de Jong. Het leuke vind ik dat het de gedachtegang van de man ook duidelijk wordt beschreven en als vrouw kan ik hem zelfs...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic