Colombia connectie

31

Artikelen 1

De Colombiaanse drugsmaffia ruimt twee tegenstanders uit de weg. Op zich geen opzienbarende gebeurtenis - de doodseskaders slaan dagelijks toe -, ware het niet dat het in dit geval twee hooggeplaatste VS-functionarissen betreft. Een zaak met internationale gevolgen.

Het doel van de actie is duidelijk: de machtige drugsbaronnen geven met de moord te kennen inmenging van de Amerikaanse overheid en het intensieve ingrijpen van de narcoticabrigades meer dan beu te zijn. Onmiddellijk gaan de Verenigde Staten tot tegenactie over. In het diepste geheim worden undercoverteams naar Colombia overgebracht. Ook op het thuisfront zet men het tegenoffensief in: gewapend met alle technologische middelen die hun ter beschikking staan, en dat zijn de meest geavanceerde ter wereld, binden deskundigen de strijd aan met het drugssyndicaat.

Maar onvermijdelijk dringen zich vragen op: wie of wat is eigenlijk de echte vijand? En zijn de consequenties van een te harde tegenactie nog wel te overzien? Deze en tal van andere vragen kosten onder anderen Jack Ryan, historicus, ex-marinier en CIA-medewerker, de nodige hoofdbrekens.

Samen met zijn obscure tegenhanger, de schimmige meneer Clark, gaat hij op zoek naar de antwoorden. Wat ze verwachten is een gevaar van buitenaf, maar het gevaar van binnenuit zou wel eens bedreigender kunnen zijn...

Verschenen in
Serie
Jack Ryan Sr. (4)
Genre
Thrillers & Spanning
Vertaald door
Jan Smit
Laatste editie
11 juni 2003
Uitgeverij
A.W. Bruna Uitgevers B.V.
ISBN
9789022978689 , 9789022980774 , 9789022981931 , 9789044927962 , ...


Artikelen over Colombia connectie

Clancy's held Jack Ryan nu ook op tv
24 september 2015 2 likes
  Meer artikelen

Lezersrecensies (1)

door: Luuk Hauser-1097 1 like
De Columbia connectie, mid jaren negentig heb ik dit boek gelezen, mijn eerste van Clancy. Ik was meteen verkocht. Clancy schetst in dit boek een spannend verhaal, met intriges in de Amerikaanse (geheime) diensten, militaire bliksemacties, veraad in de top van de Amerikaanse bureaucratie. Kortom...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic