Congo

1

Charles Oostende, verbeten door zijn verleden, heeft een schuilplaats gevonden in Kinshasa. Op zijn vaste plek in ‘Café Anderhalf Leven’ noteert hij de verhalen van verdwaasden. Een peilloze leegte vult hij met aanvankelijk fragiele relaties: een moeder-overste, een hoerenmadam, de patron van het café, een dandy en andere illustere figuren.
Charles’ leven breekt als Handicap, zijn eeuwige schaduw, door de nacht getroffen wordt. Hij ontdekt nieuwe contouren in de spiegel waarin hij zichzelf bekijkt, terwijl hij angstvallig waakt over een donker geheim.
Bolingo, die van hogerhand Charles’ geheim moet ontrafelen, verleidt hem meer voor zichzelf dan voor de haar toebedeelde opdracht.

"Congo - Artikel 15 is een exorbitante vertelling. De zinnen kronkelen als klimplanten in je geest en het verhaal neemt je mee op een waanzinnige reis, waarvan je niet meer wil dat het stopt.”
Marc Kerkhofs

Over de auteur

Mili van Veegh heeft acht reizen naar de DR Congo gemaakt. Zij maakte onderdeel uit van een team dat onderzoek deed naar in Nederland woonachtige Congolezen die misdaden tegen de mensheid in hun thuisland pleegden. Vervolgens was zij tweemaal verkiezingswaarneemster en voorzag een school in Kinshasa van boeken.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Aantal pagina’s
231
Laatste editie
21 december 2018
Uitgeverij
Ambilicious LLP
ISBN
9789492551511

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 20,50
Bestel het boek bij Blz. vanaf 20,50
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Lezersrecensies (1)

Stomp in de maag

door: Marc 1 like
De ongebreidelde, onbeschaamde, door merg en been bijtende, ontroerende, hilarische, erudiete schrijfstijl van Mili Van Veegh keert je binnenstebuiten en laat je hijgend achter, terwijl je je afvraagt wat je in godsnaam net is overkomen. Congo Artikel 15 is een stomp in de maag, maar de af en toe...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic