Congolese wiskunde

3

Lijsten 1 Spots 1

Célio Matemona (bijgenaamd Célio Mathématik) groeit op in armoede, maar droomt van een toekomst als wiskundige. Het kostbaarste bezit van deze wees is een oud schoolboek van zijn vader, die gedood werd tijdens een conflict. Met de theorieën en formules uit het boek probeert Célio het lot, dat hem tot nog toe niet gunstig gezind was, naar zijn hand te zetten. Wanneer hij een baan krijgt aangeboden als adviseur van de president lijkt zijn droom in vervulling te gaan. De roman volgt een jongen op weg naar volwassenheid tegen de achtergrond van het levendige Kinshasa. Met een mengeling van humor en ernst, voortkomend uit zijn eigen, vaak pijnlijke ervaringen, wekt Bofane Congo tot leven.

In Koli Jean Bofane (1954, RD Congo) schreef diverse romans. Congolese wiskunde is de eerste die in Nederlandse vertaling verschijnt. Zijn werk werd vertaald in de Verenigde Staten, Duitsland, Groot-Brittannië, Brazilië, Korea en Slovenië. Bofane woont in België.

Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
Eveline van Hemert
Laatste editie
22 maart 2011
Uitgeverij
Uitgeverij De Geus B.V.
ISBN
9789044516173 , 9789044527056


Door lezers

Literatuur Club / We love Lit LandenChallenge: Subsaharaans Afrika
13 augustus 2017 13 reacties
  Meer artikelen

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het ebook bij Libris voor 7,99
Bestel het ebook bij Blz. voor 7,99
bestellen
bestellen
Proxisbestellen
Boeken.combestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbiedersAdvertentie

Lezersrecensies (1)

welke keuzes worden er gemaakt

door: gretige lezer 1 like
Een boeiend gegeven om wiskundetermen als rode draad door het verhaal te laten gaan. De hoofdpersonage bouwt zijn ideeën op via deze terminologie en wiskundige uitleg. Een mooi verhaal waarin een corrupte samenleving duidelijk naar voren komt. Hoe het maken van keuzes beïnvloed wordt door angst,...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic