Containervrouwen

,

12

In de Nieuwe Haven van Trondheim worden in een vuilniscontainer waarin een bouwbedrijf zijn afval stort, bij toeval drie vrouwen ontdekt. Twee van hen zijn inmiddels overleden, een vrouw blijkt nog in leven. Zij krijgt al gauw de bijnaam \"De Mus\".

Nadat zij uit het ziekenhuis waar zij heen is gebracht, wegvlucht, tuimelt ze van de ene barre situatie in de andere. Eerst krijgt ze onderdak bij een Hell's Angels-bende, later vermoordt ze een man die haar in een cafe lastig valt, waarna ze weer op de vlucht slaat.

Politie-inspecteur Anne-kin Halvorsen vermoedt dat deze zaak met mensensmokkel te maken heeft. Haar onderzoek brengt haar naar de onderkant van de samenleving. Ze kamt bordelen uit op zoek naar de mensensmokkelaars en speurt het schip op waarmee de vrouwen naar Noorwegen zijn gebracht. Wie heeft de vrouwen in de container gedropt? En wat is de rol van \"De Mus\" in deze hele zaak?

De problemen zijn complex, maar de durf van Anne-kin Halvorsen is legendarisch.

Verschenen in
Oorspronkelijke titel
Containerkvinnen
Serie
Anne-Kin Halvorsen (4)
Genre
Thrillers & Spanning
Vertaald door
M. Lahaise
Laatste editie
11 mei 2005
Uitgeverij
A.W. Bruna Uitgevers B.V.
ISBN
9789056720162 , 9789046111277
Advertentie

Lezersrecensies (2)

door: Elvee-1885 1 like
Terwijl de politie de moord op een dronkelap onderzoekt vindt ze in een container drie jonge vrouwen. Twee zijn er dood, de derde leeft nog. Algauw ontstaat het vermoeden dat de drie uit Oost-Europa komen en naar Noorwegen zijn gesmokkeld. Het enige nog levende meisje, dat De Mus wordt genoemd,...

door: Tigger1-4404 1 like
Niet wat ik er van verwacht had, weinig spanning, karakters niet echt bijzonder. Er zijn vele betere boeken te vinden in dit genre dan De containervrouwen.

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic