Cop vs Killer

23

Artikelen 5 Lijsten 3 Spots 1

Tergend langzaam drukte Mirko de punt van het vlijmscherpe mes in het vlees. De man in de stoel schoot achteruit. De punt drukte verder, tot het mes plotseling diep in het vlees schoot, waarna Mirko met bijna chirurgische precisie begon te snijden.

Vier dagen en nachten uit het leven van een meedogenloze crimineel, op wie door iedereen jacht wordt gemaakt. Mirko Narain moet anderen vermoorden om zelf in leven te blijven. Hij leeft in een wereld van 'hij of ik'.

Vier dagen en nachten uit het leven van een rechercheur, die jaagt op een keiharde crimineel. Frank Spinola werkt met zijn rechercheteam aan een onmogelijke opdracht: pak Mirko en zijn groep. Maar Frank heeft een verrader in zijn team, die alle informatie doorgeeft aan Mirko.

Er is maar een manier waarop Frank Mirko kan pakken. Omdat hij niet weet wie hij nog kan vertrouwen, zal hij zelf achter Mirko aan moeten. Wanneer Mirko erachter komt wat Frank van plan is, ontstaat er tussen de twee een strijd op leven en dood.

Frank maakt geen kans, tot er in het leven van Mirko iemand opduikt, die hij nooit had verwacht. En daarmee ontstaat bij Mirko, voor het eerst, een zwakke plek.

Verschenen in
Genre
Thrillers & Spanning
Laatste editie
31 maart 2012
Uitgeverij
Lebowski
ISBN
9789049950255 , 9789050008037 , 9789048801725 , 9789048815005 , ...


Artikelen over Cop vs Killer

Simon de Waal schrijft geschenkboek
14 juli 2015 1 reactie
  Meer artikelen


Door lezers

  Meer artikelen
Advertentie

Hebban recensie

Een fascinerend kat-en-muisspel

door Kim Moelands op 13-02-2005

vertrouwen en respect. Filmisch geschreven en bloedstollend echt.,Simon de Waal is geen onbekende naam in de boekenwereld. Samen met zijn collega Dick van den Heuvel schrijft hij de succesvolle serie over de kriminalist Van Ledden Hulsebosch. Ook voor film- en televisiescenario’s draait hij zijn hand niet om. Hij was co-auteur van de film Lek (waar hij een Gouden Kalf voor beste scenario mee in...


Lezersrecensies (5)

door: vlindertje85 1 like
Het boek leest snel, je wordt onmiddellijk in het verhaal gezogen en het boek laat je niet meer los. De schrijfstijl is vlot, waardoor ik het snel uit had.

Het verhaal is goed geschreven en goed te volgen. Er zijn verschillende verhaallijnen welke door middel van de hoofdstukindeling goed...

door: Jurgen-2904 1 like
In Nederland staan er een aantal schrijvers op grote hoogte, wat mij betrefd is Simon de Waal daar een van. Wat kan die man goed schrijven. Het boek zuigt je mee in vier dagen afzien voor politie en drugs-syndicaat. Het rare is dat het zo normaal lijkt. Moorden in Amsterdam, ze zijn hier beschreven...

door: Ingetje-3658 1 like
Een heel leuk en spannend verhaal over een rechercheur en 'zijn prooi'. De evolutie van de karakters en hun waardering onderling worden heel mooi beschreven. Het lijkt of een film voor je wordt afgespeeld. Uiteindelijk is het (nog maar eens) het goede dat overwint.

door: RŽgis de Biolley 1 like
Simon de Waals debuut, Cop vs Killer, verhaalt over slechts vier dagen en nachten uit het leven van twee personen: een sluwe crimineel en een toegewijde rechercheur. Deze crimineel, Mirko Narain, is de politie steeds voor en weet hen altijd te omzeilen. Iedereen is op de hoogte dat Mirko...

door: Kenny Nagelkerke-715 1 like
Cop vs killer is fantastisch! En het is heel erg van nu met onderwerpen als de Amsterdamse onderwereld en loverboys. Zelfs de moord op een cineast komt nog even voorbij... Alles is heel erg echt en beeldend geschreven, zodat je gelooft dat het er in het echt ook zo aan toe gaat. Een aantal scènes...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic