Corpo Aero Italiano

0

In de zomermaanden van 1940, op het moment dat de Slag om Engeland nog niet beslecht was maar vervaarlijk in het voordeel van de Luftwaffe helde, besloot de Duce Benito Mussolini een deel van zijn luchtstrijdkrachten in te zetten in deze epische luchtslag.
De Italiaanse leider stuurde een aanzienlijk deel van zijn luchtmachteffectief naar België. Het Corpo Aereo Italiano vormde een volledig uitgerust luchtkorps, opgebouwd uit bommenwerpers, jagers en verkenningstoestellen. Intussen was aan de Noordzee een modderige herfst ingetreden, en had de Luftwaffe besloten Groot-Brittannië een tijdje links te laten liggen. Op de vliegvelden Maldegem, Ursel, Melsbroek en Chièvres werde de Italiaanse vliegeniers ingekwartierd. De immer opgeruimde en geestdriftige zuiderlingen konden het in Belgie aanvankelijk goed vinden, maar eenmaal in de lucht stapelden de problemen zich op. De Regia Aeronautica was niet voorzien op operaties ronde het koude Kanaalfront. En boven Engeland kwam ze hardhandig in aanraking met een dodelijk effectieve Royal Air Force. De Italiaanse vliegeniers vochten tot het uiterste, maar tevergeefs. Tijdens de jaarwende 1940/1941 trokken ze met stille trom terug naar de Middellandse Zee.
In dit boek vertelt de auteur het verhaal van de Italiaanse vliegeniers die vanuit België opereerden. Tientallen exclusieve foto’s illustreren dit uniek gebeuren uit de Belgische krijgsgeschiedenis.
Verschenen in
Genre
Geschiedenis & Politiek
Aantal pagina’s
84
Laatste editie
16 mei 2009
Uitgeverij
Agora/ De Krijger
ISBN
9789072547866
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic