Meer dan 5,3 miljoen beoordelingen en recensies Organiseer de boeken die je wilt lezen of gelezen hebt Het laatste boekennieuws Word gratis lid
×

Couperus culinair

Proef de fascinerende wereld van Louis Couperus
Met een voorwoord van Johannes van Dam

Roep de verloren tijd op met recepten uit Couperus' Den Haag, Italië en Indië. Maak zelf de vermouth americano waar hij zo graag aan nipte, schuif aan bij het Parijse soupertje van Lot en Elly uit Van oude menschen en beleef het Indië van Couperus met de heerlijkste rijsttafel.

In dit boek vind je alle recepten waar de fijnproever Couperus en zijn personages van hielden, gecombineerd met verrassende fragmenten uit Couperus' werk en schitterende foto's van bijzondere gerechten en locaties. Een deel van de recepten is afkomstig uit het Italiaanse kookboek van mevrouw Couperus-Baud, met daarin de lievelingsrecepten van haar man. Uit die recepten maakt Buschman een keuze, aangevuld met recepten uit het Haagse kookboek van Couperus' ouderlijk milieu en uit oude Indische kookboeken.

José Buschman is historica en Couperuskenner. Ze publiceerde over Louis Couperus onder meer Zoo ik ièts ben, ben ik een Hagenaar en Een dandy in de Oriënt en is een van de oprichters van het Couperus Genootschap.
Toon details

Schrijf een recensie

Is Couperus culinair het boek voor jouw Reading Challenge?
Op naar de challenge

Populaire boeken in hetzelfde genre

Boeken van dezelfde auteur

Gesponsord

Deze thriller trekt je razendsnel mee in een complot met onbetrouwbare staatslieden met hun eigen agenda's, internationale conflicten en hoogoplopende bedreigingen voor de samenleving.

Reageren op Couperus culinair

Wil je kort reageren op dit boek of een vraag stellen aan andere lezers, plaats dan een reactie.