Creatieve loopbaanplanning

0

Het doel van een creatieve loopbaanplanning is om zoveel mogelijk het "hele zelf" te betrekken bij het ontdekken en cre?ren van (meer) vervullend werk. Niet alleen met verstand en gevoel wordt onderzocht wat men het liefste wil, waar iemands hart ligt, ook de verbeelding, de intu?tie, de creativiteit worden hierbij ingeschakeld. Zo kan men bij anderen, diepere lagen van het zelf komen dan we gewoonlijk aanspreken. Op de bijbehorende cd staan een aantal voorbeelden van ontspanningsoefeningen en geleide visualisaties. Deze oefeningen kan men gebruiken voor zichzelf en als methodische basis voor degenen die men begeleidt.
Drs. Alien Verhoef was na haar studies sociologie en Nederlands ruim 12 jaar docent en leerlingbegeleider in het MBO. Naast haar studies en beroepservaring heeft zij een veelzijdige scholing achter de rug op het gebied van (groei)psychologie en spiritualiteit en volgde zij trainingen op het gebied van 'het cre?ren van je levenswerk' en loopbaanplanning. Ook volgde zij de voortgezette Opleidingen Kunstzinnige Counseling en Supervisiekunde. Vanaf 1992 begeleidt ze op een creatieve manier mensen met loopbaanvragen, onder andere in een groepstraject 'Creatieve Loopbaan Planning'. Vanaf 1998 verzorgt ze een opleiding 'Creatieve Loopbaan Counseling'.
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Aantal pagina’s
126
Laatste editie
21 maart 2009
Uitgeverij
Uitgeverij Boom/Nelissen
ISBN
9789024414802
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic