Crime de la crime

0

Crime de la crime is een spannende momentopname van de Italiaanse 'noir' met bijdragen van de meest gerenommeerde literaire en misdaadauteurs. Belangrijk thema in alle verhalen is uiteraard de corruptie. Niet alleen die van het kapitaal en de zucht naar snelle winst, maar ook de morele en ethische corruptie die leidt tot grote onverschilligheid, meer criminaliteit en extreem geweld. Een ander, nieuw thema in de Italiaanse krimi's is de migratiegolf, die wordt gezien als een bedreiging en de nieuwe werkelijkheid aankondigt in een oud en vermoeid land. Het resultaat is een ijzingwekkend portret van deze tijd.

Crime de la crime bevat voor elk wat wils: van een plastisch chirurgdie met een wel zeer originele oplossing op de proppenkomt om cocaïne te verbergen, een gigolo die een desastreuzefake-kidnapping opzet, tot een groep moeders die er alles aandoet hun kinderen een carrière bij de politie te bezorgen, om opgeheel eigen wijze wraak te nemen op de Oost-Europese maffi a,met wie de dames nog een appeltje te schillen hebben.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Vertaald door
Etta Maris
Laatste editie
02 maart 2010
Uitgeverij
Lebowski
ISBN
9789048802258 , 9789048803965
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic