Culinair woordenboek Engels-Nederlands

0

Wat is een alligator pear en wat betekent to score? Wat is het verschil tussen een Britse en een Amerikaanse measuring cup? Nu Groot-Brittannië met een ware culinaire revolutie de wereld verovert, is het hoog tijd dat ook wij Nederlanders inzicht krijgen in de taal van kitchen en cooking. In dit culinair woordenboek zijn bijna 9000 woorden verzameld. Vis, vlees, groente, kruiden en specerijen, noten, vruchten, dranken en bereidingswijzen: alles komt aan bod. Bovendien bevat dit boek een appendix met meer dan 900 lemma’s betreffende keukengerei en handige conversietabellen met Britse, Amerikaanse en Nederlandse maten, gewichten en temperaturen.

‘Het is maar zelden dat woordenboeken een zaak van leven en dood zijn, maar dit is zo’n geval.’ – Johannes van Dam

‘Spreeuwenberg heeft […] fabuleuze pagina’s afgeleverd die zullen bijdragen aan de kwaliteit van het toekomstige culinaire vertaalwerk en zoiets dient domweg gesponsord te worden door ons, kookliefhebbers. Allemaal naar de boekhandel dus om het door Atlas uitgegeven werk aan te schaffen.’ – Onno Kleyn, de Volkskrant
Verschenen in
Genre
Culinair
Aantal pagina’s
384
Laatste editie
18 februari 2010
Uitgeverij
Atlas-Contact
ISBN
9789045017068

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic