Culinaire sterren tussen Maas en Rijn

0

De Euregio Maas-Rijn is een van de oudste grensoverschrijdende samenwerkingsverbanden in Europa en biedt een platform voor culturele en economische uitwisseling over de landsgrenzen. Deze regio verenigt een aantal provincies/ Kreisen/gemeenschappen uit drie landen: België, Nederland en Duitsland.
De regionale bestuursorganen en overkoepelende instanties bundelen hun krachten en middelen om de toeristische en economische kwaliteiten en de vele troeven van de Euregio te promoten. Een troefkaart is alvast het hoogstaande culinaire aanbod en de talrijke streekproducten die de regio rijk is.
Zes sterrenchefs uit de Euregio Maas-Rijn (Rainer Hensen van Burgstuben-Residenz in Heinsberg, Detlef Rams van Charlemagne in Aachen, Michel Kagenaar van D’n Dillegaard in Nuth, Bart Ausems van Tout à fait in Maastricht, Bert Meewis van Slagmolen in Opglabbeek en Geert en Tony Robyns van Hoeve St. Paul in Lummen) brengen in deze uitgave acht heerlijke creaties met een knipoog naar de overvloed aan producten uit eigen regio: aardbeien uit Brommelen, kersen uit Bemelen, lam en grottenham uit het Geuldal, appelstroop uit Schinnen, biogroenten uit Jülich, wijn uit Opleeuw, asperges en geitenkaas uit Limburg, om er maar enkele te noemen. Elke chef ging daarbij op zoek naar een lokale, ambachtelijke producent of teler van kwaliteitsvolle en inspirerende ingrediënten die extra in the picture wordt gebracht.
De chefs met hun entourage zowel als de culinaire hoogstandjes die ze bereiden, werden in beeld gebracht door Joris Luyten. Henri Wynants stond in voor de vlotte teksten.
De Euregio Maas-Rijn als ‘proeftuin’ voor de Europese integratie heeft alvast op culinair vlak zijn doel bereikt met deze uitgave die vijf schitterende professionals uit de drie Euregiolanden samenbrengt. Je ‘proeft’ dat zonder meer als je deze uitgave doorneemt.

Verschenen in
Genre
Culinair
Aantal pagina’s
156
Laatste editie
05 oktober 2006
Uitgeverij
Stichting Kunstboek
ISBN
9789058561817

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 49,90
Bestel het boek bij Blz. vanaf 49,90
bestellen
bestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic