Dagboek van een klotejaar - 2017

9

2017. Laura Brown, de antiheldin uit Dagboek van een klotejaar, is 18 geworden en studeert aan de universiteit van Londen ? tenminste, dat was het plan. Maar Londen is niet meer wat het geweest is: de stad kreunt onder de strenge energierantsoenering en is het toneel van een gewelddadige strijd tussen extreemrechtse en extreemlinkse groeperingen. Laura wordt door omstandigheden uit haar studentenhuis gezet en belandt zwaar tegen haar zin in een kraakpand vol chili sin carne-verslaafde anarcho-veganisten. Ze probeert het hoofd koel te houden, terwijl haar vriend Adi steeds meer in de ban komt van een revolutionaire actiegroep, ?de 2?. Laura ziet een uitweg wanneer ze de kans krijgt om met haar band, de dirty angels, door Europa te gaan toeren. Maar ook daar stuit ze op allerlei problemen: er worden oorlogen uitgevochten om water, een stroom vluchtelingen uit Afrika probeert de grenzen over te steken, de politie regeert met ijzeren hand. Wat een droomreis beloofde te worden, verandert al gauw in een nachtmerrie?

Laura houdt ondertussen nog steeds een dagboek bij, waarin ze de gebeurtenissen om zich heen vol sarcasme becommentarieert, en tussen de bedrijven door probeert uit te zoeken waarom de liefde in godsnaam zo ingewikkeld is.

Verschenen in
Serie
Laura Brown (2)
Genre
Young Adult
Vertaald door
Lies Lavrijsen
Laatste editie
13 oktober 2011
Uitgeverij
Manteau
ISBN
9789022326633

Hebban recensie

Prachtig en onvergetelijk

door Hebban Crew op 11-01-2012

Al jaren is er veel discussie rond het broeikaseffect. De angst is dat als de mens zo energie- en natuurverslindend als nu doorleeft, de aarde over onbepaalde tijd onleefbaar zal zijn. De energiebronnen, zoals olie, zullen opraken, de natuurlijke bronnen, zoals bomen, zijn allemaal verdwenen of vervuild en de mens zal door het gat in de ozonlaag langzaam verschroeid worden door de zon, die nu...


Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic