Dagboek van een mensensmokkelaar

,

0

Hoe gaan mensensmokkelaars te werk? Wie zijn het en hoe zijn ze georganiseerd? Welke routes kiezen ze en waarom? Hoe en hoeveel krijgen ze betaald? Hoe spelen ze het klaar om buiten het bereik van politie en justitie te blijven? Hoe bouwen ze hun netwerken op?
In dit boek komen zowel de grote jongens als de kleine spelers aan het woord. Hun verhalen geven een onthutsend beeld van een van de grootste criminele branches van dit moment. Afghaanse vluchtelingen worden vermomd als toeristen, Chinese 'bemiddelaars' halen wisseltrucs uit, slaapzakken worden gevuld met ijs om warmte­scanners te omzeilen.
Muren, patrouilles en het afsluiten van routes halen weinig uit. De smokkelaars zijn niet of nauwelijks tegen te houden. Ze opereren in flexibele netwerken en hergroeperen zich razendsnel na iedere verandering in de omstandigheden. BEKENTENISSEN VAN EEN MENSEN­SMOKKELAAR is gebaseerd op jarenlang onderzoek en biedt een blik achter de schermen van een wereldomspannende criminele industrie.
Verschenen in
Genre
Mens & Maatschappij
Laatste editie
31 mei 2016
Uitgeverij
Uitgeverij Van Gennep B.V.
ISBN
9789461643919 , 9789461649577
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic