Dali & I

, ,

4

Stan Lauryssens verkoopt valse schilderijen van Salvador Dalí onder het motto dat kunst waard is wat de gek ervoor geeft. Hij vliegt in de gevangenis. Van zodra hij uit voorarrest komt, vlucht hij hals over kop naar een vriendin in Spanje en koopt—met emmertjes zwart geld van zijn Vlaamse en Nederlandse klanten—een villa op de kale berg boven Cadaqués. Zijn enige buurman woont aan de voet van de berg. Met een fles roze champagne daalt Stan Lauryssens langs het pad naar de Middellandse Zee. Op het strand speelt een kamerorkest en op het water drijven witte zwanen met brandende kaarsen op hun rug. Een Spaanse dienstmeid opent de deur. Aan het eind van de gang zit een oude man in een rolstoel. Hij draagt een lang wit kleed en heeft een grijze snor. Zijn rechterarm beeft van schouder tot pols en speeksel druipt van zijn kin. Stan Lauryssens staat oog in oog met Salvador Dalí.

Verschenen in
Genre
Literaire non-fictie
Laatste editie
15 maart 2008
Uitgeverij
Manteau
ISBN
9789022322178 , 9789460411946

Hebban recensie

Belgische humor op Spaanse bodem

door Cees van Rhienen op 14-03-2008

Als je de humor van Stan Lauryssens kunt waarderen en met een knipoog kunt lezen dan schrijft hij vermakelijke verhalen. In verhaal nummer 8 van zijn reeks komt er niet zoveel nieuws om de hoek kijken, zij het dat Stan zelf de hoofdrol speelt in dit grappige verhaal.
Er is een minder nadrukkelijke rol voor de politie weggelegd in Dali & I dan, bijvoorbeeld, in zijn voorlaatste; Wie vroeg sterft....

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic