Damn, honey

,

21

Lijsten 1 Spots 1

'Ik hoor weleens dat feministen ‘zure, radicaal linkse zeikerds’ zijn, maar geloof me: dat beeld slaan Marie Lotte en Nydia in één keer neer.’ - LINDANIEUWS.nl “Mannen en vrouwen zijn hier gelijkwaardig, dat staat in de wet. In Saudi-Arabië, dáár is het pas erg. Wees blij dat je nageroepen wordt. Vrouwen doen het zichzelf ook wel een beetje aan, hè? Zo zit de maatschappij nu eenmaal in elkaar. Het was maar een grapje, daar hoef je niet zo serieus op te reageren, hoor. Mannen hebben het ook zwaar.” ?Damn, honey. Je flappen moeten verbergen. Alle ballen in de lucht kunnen houden. Zonder relatie niet compleet zijn. Dat seks om de man draait. Dat het je eigen schuld is als je nageroepen wordt. Marie Lotte en Nydia zijn er klaar mee. In dit pamflet schoppen ze deze misvattingen dan ook graag voor je onderuit. Ondersteund door hun eigen ervaringen roepen zij iedereen op om eens na te denken over de wereld om je heen en om vooral te doen waar je zelf zin in hebt. Voor alle moeders, oma’s, vriendinnen, collega’s, jonge meisjes en alle andere vrouwen. En ook voor jezelf.

Verschenen in
Genre
Lifestyle & Vrije tijd
Aantal pagina’s
92
Laatste editie
07 september 2018
Uitgeverij
Blossom Books BOLD
ISBN
9789463498029


Door lezers

Young Adult Club / Gelezen in oktober
01 november 2018 3 reacties
  Meer artikelen

Lees verder

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 6,50
Bestel het boek bij Blz. vanaf 6,50
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Hebban recensie

    Jacky van Dijk Hebban Recensent

Laagdrempelig pleidooi om te doen waar je zelf zin in hebt

door Jacky van Dijk op 12-09-2018

Tussen allerlei feministische non-fictie en inspirerende zelfhulpboeken, flankeert het pamflet (oftewel: een uitermate dun wegleesboekje) van schrijfsters Marie Lotte Hagen en Nydia van Voorthuizen met verve. Damn, honey is een positief tegengeluid in reactie op het omstreden doch populaire boek Sexy, but tired. But sexy van influencer Jamie Li.

Wie de twee (bijna) dertigers op Instagram volgt,...


Lezersrecensies (2)

Feminisme zoals het hoort te zijn

door: annannette 1 like
Dit is feminisme zoals ik het graag zie. Dit is het feminisme waar ik me heel erg mee associeer en waar ik ook graag voor wil vechten, op mijn manier weliswaar, maar toch. Dit is feminisme die vooral gaat over keuzevrijheid. Het maakt niet uit wat je dromen zijn, het maakt niet uit wat voor...

Must-read voor elke vrouw in opleiding (en zijn we dat niet allemaal)

door: Prozaly 1 like
Echt, ik zou dit aan iedereen in mijn omgeving aanraden. Het is zo positief geschreven en zo eerlijk op een humoristische manier. Waarom is dit boek niet vijf of tien jaar eerder uitgekomen? Het zou zoveel verschil kunnen maken bij het zelfbeeld van jonge meisjes. Echt, zalig! Ogen die open gingen...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic