Het zwaard der wrake

3

Het jaar 1387 loopt ten einde. De jaarwisseling is normaal gesproken geen drukke tijd, maar dit jaar is er in Duynhaeven van alles aan de hand. Pastoor Balduwynus van het begijnhof zaait onrust met zijn preken vol hel en verdoemenis, oud-schepen Reynout Dullaert blijkt zich te hebben opgehangen, en Damyaens moeder moet halsoverkop naar Haarlem, om aan de verplichtingen te voldoen die haar pas geërfde zetel in het Heilige Kerstmisgilde haar oplegt. Als diverse leden van het gilde kort na elkaar dood worden aangetroffen, waaronder de zwager van Damyaen, gaat ook hij naar Haarlem, om zijn zusje te helpen met het uitpluizen van de nalatenschap. Al snel rijzen er twijfels of de reeks sterfgevallen wel toeval is.

Verschenen in
Serie
Damyaen Roosvelt (8)
Genre
Thrillers & Spanning
Laatste editie
24 mei 2011
Uitgeverij
Uitgeverij De Leeskamer
ISBN
9789086060207

Steun je favoriete boekhandel

Bestel je boeken op Hebban bij Libris of Blz. en steun een boekhandel bij jou in de buurt. Vanaf €15,- gratis bezorgd.

Bestel het boek bij Libris vanaf 17,95
Bestel het boek bij Blz. vanaf 17,95
bestellen
bestellen
bestellen
Proxisbestellen

  Klik hier voor een overzicht van alle aanbieders

Advertentie

Hebban recensie

Veertiende eeuw herleeft in onderhoudende thriller

door Anique Mulder op 11-03-2010

De laatste paar dagen van het jaar 1387 verlopen anders dan normaal in het stadje Duynhaeven. De pastoor waarschuwt zijn sympathisanten voor alle zondes die begaan worden in de stad. Een kroeg brandt uit en meerdere dorpsgenoten vinden de dood. Schepen Damyaen Roosvelt probeert samen met zijn oom orde te scheppen in de stad en erachter te komen wat er aan de hand is. Ze worden echter afgeleidt...

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic