Dans in de branding

0

De lokroep van een eiland

Joris buigt zich over de reling waar een enorme hoeveelheid water bruist. De wind waait door zijn haar. Ik wist dat ik me anders zou voelen als ik wegvoer van het vasteland, denkt hij. Nog even, dan ben ik voor het eerst van mijn leven op een eiland. Hij voelt een ongewone opwinding door zijn lijf stromen.

Als Joris de veerboot naar Texel neemt, denkt zijn vader dat hij op een jeugdkamp op de Veluwe is. Joris droomt al zo lang van eilanden: een kampvuur maken op het strand, vissen vangen met je handen en overnachten onder de sterrenhemel.

Hij heeft een fantastische tijd en leert Nienke kennen. Een meisje dat net zo van fotograferen houdt als hij van tekenen. En dan ontmoet hij Gekke Tonia op een van zijn zwerftochten. Is ze wel zo gek als iedereen denkt? En wat heeft ze te maken met het Russenkerkhof?

Op het Waddeneiland Texel snuift AN VAN ’T OOSTEN met Joris de zilte zeelucht en het overweldigende gevoel van vrijheid op. Een spannend verhaal dat in het oorlogsverleden duikt en een verrassende ontdekking doet.

??

??

??

??
Verschenen in
Genre
Kind & Jeugd , Young Adult
Aantal pagina’s
95
Laatste editie
08 maart 2005
Uitgeverij
Davidsfonds
ISBN
9789059081062
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic