Dansen op de waterlijn

6

Tijdens een korte vakantie ontmoet Marjanne de lesbische Clara. Marjanne is verlegen, teruggetrokken en hetero. Hun ontmoeting is het begin van een vriendschap die zeker bij Marjanne veel emoties oproept en die uiteindelijk uitmondt in een relatie. Dan wordt Clara ziek en een periode van onzekerheid en vooral onduidelijkheid over Claras ziekte volgt. Als blijkt dat ze aan een slepende, ongeneeslijke ziekte leidt, staat Marjanne voor een moeilijke keus: fulltime voor Clara zorgen of kiezen voor een eigen leven?

Dansen op de waterlijn is een ontroerend verhaal over liefde en verlies. Over keuzes en voldongen feiten. Adriënne Nijssen beschrijft op directe en aangrijpende wijze hoe twee vrouwen met onverwachte ontwikkelingen in hun relatie geconfronteerd worden.

De pers over Dansen op de waterlijn::

.... Deze puntjes staan voor de sprakeloosheid die me overviel nadat ik de laatste woorden van Dansen op de waterlijn tot me had genomen. Adriënne Nijssen schetst in rake zinnen en woorden die to the point zijn een prachtig verhaal over een vrouw die op latere leeftijd enkele belangrijke levensvragen moet beantwoorden. Ik moet het even laten bezinken.....- Remco van Schellen, Roze Golf

Het lijkt zon simpel verhaal, maar dat is nu precies ook de vertelkracht van Adriënne Nijssen. Het zit niet in de breedte, niet in ingewikkelde plots, maar in diep menselijk gevoel dat boeit en emotioneert. Het is een eerlijk en gevoelig verhaal van liefde en verlies, ontroerend en mooi vloeiend gecomponeerd. Margriet Hogewind, Zij aan Zij

In 2007 werd Dansen op de waterlijn tijdens het Lesbian Festival in Nijmegen verkozen tot 'Beste Nederlandse Lesbische Boek Ooit'.

Dansen op de waterlijn is het debuut van Adriënne Nijssen als romanschrijfster. Eerder verscheen de verhalenbundel In de holte van haar arm, die eveneens door LaVita Publishing is uitgegeven. In 2007 schreef zij De derde draad, een realistische en herkenbare roman over afsluiten, loslaten en verdergaan. Adriënne Nijssen is naast schrijfster ook docente en journaliste.
Verschenen in
Genre
Literatuur & Romans
Laatste editie
30 april 2011
Uitgeverij
Samenwerkende Uitgevers VOF
ISBN
9789080872226 , 9789079556229
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Favoriet van


Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic