Dansend gras in de savanne

0

Wie zich aan een fietstocht van Nederland naar Ghana waagt kan problemen verwachten met de watervoorziening. In Frankrijk valt er veel te veel, in West-Afrika is er veel te weinig, zodat de begeleiding rantsoenen instelt. Na het Marokkaanse F s is het gedaan met de supermarkten en moeten Sil, Annemiek, Marc en Margreet op zoek naar winkeltjes en stalletjes om voldoende voedsel te kunnen inslaan voor een groep fietsers die dagelijks een topprestatie levert.

Õs Morgens komt het Afrikaanse leven langzaam op gang. Allerlei geuren komen de groep fietsers tegemoet en de pas ontwaakte kleuren zijn nog vers. Dwars door de savanne met allerlei bijzondere vogels en enthousiaste mensen. Õs Avonds kamperen op een prachtige plek, waar herders de fietsers komen verrassen met sinaasappelen. Een wonderbaarlijke wereld!

Op een binnenplaats ergens in Mali bereiden vijftien vrouwen een feestmaal voor Ð grote kookpotten met fikse stukken vlees, rijst en groenten staan op het houtvuur te pruttelen Ð gevolgd door een ritmisch dansfestijn dat voortduurt tot laat in de avond.

En, ten slotte, met de Unimog voorop en de truck als afsluiter, wordt de droom werkelijkheid: de monstertocht Bolsward Ð Accra zit er op! Een omhelzing, een tweede en dan chaos!

Over de 11.000 kilometer lange tocht is dit bijzonder boek samengesteld met boeiende dagverslagen van de deelnemers en prachtige fotoÕs.

Verschenen in
Genre
Reizen & Talen , Literaire non-fictie
Laatste editie
09 november 2007
Uitgeverij
Uitgeverij Elmar B.V.
ISBN
9789038918082

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic