Dansende kamelen dode farao s

0

Pieter en zijn vriend Jochem krijgen een week vrij van school om een bijeenkomst over kinderrechten in Egypte te bezoeken. Vanaf de aankomst in de hoofdstad Ca loopt alles anders dan verwacht. De jongens maken kennis met de islam en komen op het spoor van een vermist meisje. Dit is het begin van een adembenemend avontuur dat ze dwars door het Afrikaanse land Soedan voert.
Via een vluchtelingenkamp komen de jongens in de woestijn terecht. Hier loopt een ontmoeting met vreemde handelaren volledig uit de hand. Samen met een paar Soedanese jongens en meisjes worden ze tegen hun zin meegenomen. Harige spinnen, een computer en kisten vol dynamiet spelen een rol bij de poging van de jongens om samen met hun nieuwe vrienden te ontsnappen en de oorlogsplannen van een krankzinnige commandant te dwarsbomen. Terwijl ze in Zuid-Soedan voor flink wat vuurwerk zorgen, wachten de vader van Pieter en zijn zus Marieke in Ca gespannen op een teken van leven.
Peter Hoogenboom is jurist en gespecialiseerd in international recht. Hij heeft in verschillende landen gewerkt en was daar onder meer actief als journalist. Zijn eigen kinderen vormen voor hem een belangrijke inspiratiebron en een kritisch leespubliek.
Dansende kamelen, dode farao's en weinig slaap is het tweede boek van zijn hand met in de hoofdrol Pieter, Jochem en Marieke. Eerder verscheen Vlaamse frieten, heilige koeien en groot applaus.
de Volkskrant over Vlaamse frieten, heilige koeien en groot applaus:
‘een lekker spannend boek waar kinderen van zullen smullen.’
Verschenen in
Genre
Kind & Jeugd
Laatste editie
01 januari 1999
Uitgeverij
The House of Books B.V.
ISBN
9789044318265

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic