Dansje in de regen

0

Wat doe je als je op het huis van de buren moet passen? Een uit Koerdistan afkomstige familie heeft het maar moeilijk met deze vraag van de vakantievierende buren. Vooral als dan ook nog eens de goudvissen doodgaan.

Dit is een van de voorbeelden van verbazing over het leven in Nederland die uit de verhalen in Een dansje in de regen spreekt. Deze bundel presenteert veertien schrijvers en nieuwe literaire talenten, deels woonachtig in Nederland maar afkomstig uit verschillende windstreken. De verhalen gaan over hun contact en ervaringen in Nederland, beschrijven hun inzichten, hun verbazing en soms hun verontwaardiging. Hoewel uiteraard verschillend van toon en stijl zijn de verhalen in Een dansje in de regen allemaal ontroerend.

Met een voorwoord van Kader Abdolah.

Een dansje in de regen bevat verhalen van Árpád Nagy Abonyi (Vojvodina/Servië), Babah Tarawally (Sierra Leone), Ka Pui Cheung (China), Jamila Amadou (Marokko), Raouf Mousaad Basta (Egypye), Nazan Bilen (Turkije), Snezana Bukal (Bosnië), Stipo Jelec (Kroatië), Nasim Khaksar (Iran), Borislav Cicovacki (Servië), Ahmed al-Malik (Soedan), Albana Shala (Albanië), Baro Cengiz (Turkije) en Ibrahim Selman (Koerdistan/Irak).
Verschenen in
Genre
Korte verhalen , Literatuur & Romans
Laatste editie
15 december 2008
Uitgeverij
Uitgeverij Passage
ISBN
9789054521914
Advertentie

Schrijf een recensie

Registreren Inloggen met Facebook

Topics


Start een topic voor discussies met andere lezers, vragen over boeken of het delen van leuke trivia over boeken of auteurs.

Start een nieuw topic